2015-12-29 1915 浏览
细个住湾仔既我,最常帮衬既车仔面只此一间,食过呢间应该返唔到转头,好多时朋友话带我去食好出名既车仔面,食完我都失望,因为真心比唔上我食开既呢间“车仔面之家”。唔讲你唔知第一代出品系喺1970年代,历史悠久做到而家啊(劲)! 虽然店仔细冇位坐,但依然好多人帮衬,食晏时间唔洗讲排到乜咁啦!就算我呢日office hour 4点几去到都有唔少人帮衬。最推介系咖哩尤鱼,不过今日卖哂,下次请早,佢地既尤鱼有乜咁好食,就系用咖哩将尤鱼由生炒到熟,唔系求其6熟佢加啲汁俾你食啰,爽脆弹牙,正到爆,其次要提嘅系佢果pat秘制辣酱,出面我真系未食过咁香咁特别既味道,我点讲都冇用,几十蚊买碗试过你就知。今次虽然食唔到咖哩尤鱼,但其他必食既有鱼蛋,超弹牙,大肠好干净唔怕食到屎,好香好好味,仲有系酸斋或油斋,浸汤点辣酱,攞你命,我自己就食上瘾,勾魂车仔面唔系浪得虚名㗎 (笑)。
  • 咖哩尤鱼