久违嘅韩国菜!醒起好耐冇食过韩国菜,呢日就同朋友去咗尖沙咀韩国街食午餐~南대门3号由韩国人主理,店面及厨师都系不谙中英文嘅韩国人,不过餐牌都有写中文字,加上图文并茂,所以落单并唔系问题。午市套餐好抵食,不设加一。一坐低,店员就先送上三款韩式前菜,有泡菜、芽菜及翠玉瓜,呢排天气炎热,有酸酸辣辣嘅韩式前菜食特别消暑。紫菜包饭$56 一客有10件,每件都馅料丰富,有黄瓜、萝卜、鸡蛋、香肠、青瓜等等,色彩缤纷,令人食指大动!石锅拌饭$82石头饭都系我钟意嘅韩式料理之一,七彩缤纷嘅材料铺满在石锅上,再混合韩式辣酱,简单又惹味!拌饭嘅份量都非常慷慨,饭多材料又多,绝对饱肚。辣海鲜汤面$82好耐冇食过辣海鲜汤面,怀念嘅味道!呢碗辣海鲜汤面超级足料,海鲜铺到满满,有青口、蚬、大虾等,汤底入口鲜甜,既有海鲜嘅鲜味,又要蔬菜嘅香甜,微微带辣,好醒胃。

午市套餐好抵食,不设加一。

紫菜包饭$56

石锅拌饭$82