去九龙城通常都系食泰菜,而今次我就去食呢间街巷之间嘅omakase🍣 我哋拣咗秀SHUU呢个价位嘅omakase,太多菜式所以就重点讲其中几样啦👇🏻慢煮𩽾康鱼肝𩽾康鱼肝好滑嫩又好入味,类似实净少少嘅鹅肝,调味得好好食松叶蟹配海藻啫喱蟹肉拆到一丝丝咁,每条都好粗,想像到原本只蟹嘅size系几咁巨型,蟹肉食落口超浓蟹味,配埋啫喱好fresh🦀日本真蚝日本蚝大大只配埋少少酸汁, 几creamy,如果再肥美啲更好炸金鲷 立鳞烧呢个系中间过场嘅seasonal dish,金鲷连埋鱼鳞一齐炸,非常之香口,鱼鳞又脆卜卜,一啲都唔会吉口,成旧点少少盐一齐食好滋味👍🏻昆布渍带子呢个煮法令到带子食落少少黏口,亦令到肉身的更加鲜甜,个人几推荐🥰贝柱三文鱼籽茶碗蒸茶碗蒸用咗小贝柱去整个汤汁,超级浓郁!我哋都清晒每一滴汤汁😳,粒粒贝柱放咗喺蒸蛋上面,而主角蒸蛋真系超级软滑,应该系我食过最滑嘅蛋🤩14日熟成拖罗熟成嘅拖罗味道浓厚,有入口即溶嘅感觉,筋位少返d就perfect江户前玉子烧你冇睇错呢个咁似蛋糕嘅系玉子烧😛 师傅话一粒面粉都冇落过,而系用咗虾肉、鱼肉同蛋去整出嚟,食落口感真系几似蛋糕,好特别好用心最后,

慢煮𩽾康鱼肝
𩽾康鱼肝好滑嫩又好入味,类似实净少少嘅鹅肝,调味得好好食

松叶蟹配海藻啫喱

日本真蚝

炸金鲷 立鳞烧

昆布渍带子

贝柱三文鱼籽茶碗蒸

14日熟成拖罗

江户前玉子烧

最后,想赞一赞呢间餐厅所有餐具碗碟都好打卡able,令人食欲大增,仲有佢每道菜都系精心去配唔同嘅酱汁,而唔系就咁比一旧鱼生加Wasabi你,好有诚意🔥