2021-11-22
我一直认为「大快活」啲食物质素唔太理想,所以对佢冇咩兴趣,直至最近朋友话“八达通”内有coupon 优惠,不防一试,于是“冒险”去试下 😅。早餐~估唔到食物烹调有进步,鸡肉嫩滑、鱼柳炸得颇松脆,都算唔错 😀,但咖啡就麻麻喇,冇咩咖啡味!不过以优惠价每款$32嚟讲,真系好抵喇!👍🏻😏还有其他coupon (17:00-18:00打边炉减$10,即$48),以烚下烚下嚟讲真系好平,于是傍晚又去试下 😉。原来晚上有送餐服务,当职员将食物送到时,吓了我一跳,因真系好多料,份量十足😲!👆🏻汤底足料味道👍🏻😃👆🏻真出奇,猪肉居然比牛肉滑啲 🤔,其余配料丰富,菜又颇多,食得饱饱!😁👆🏻“二人套餐”~优惠价$87,腊肠鸡煲仔饭啲𩠌够多,兼且“京都肉排”炒得👍🏻,加埋炖汤 😃平心而论,觉得「大快活」进步咗,冇咗之前嘅“求求其其”,食物质素正常番之余,份量亦大大提高咗!😘
👆🏻汤底足料味道👍🏻😃