2018-07-20 670 浏览
夜晚见到咁光既招牌,见到佢有三十几年历史,80年代开业,仲有以前旧式茶餐厅既蛋糕西饼柜,即刻好有冲劲入去食😁上网见到依度出名食炸蛋球,即系沙翁。切开见到很多层层次,好浓蛋香,加上外面既沙糖,好香甜,仲要一d油腻感都无。仲有即煎猪排波萝包好少见猪排包系配菠萝包,已经加左分。菠萝包个皮超脆,块猪排好嫩,一d都唔硬。仲要一d都唔马虎,配埋一片蕃茄,令个包唔肥腻,好好既配搭。打开餐牌见到铁板餐,老公立即点左个铁板黑椒牛柳 - 7成熟。依间茶餐厅仍然保留做出细个食既味道,唔识形容,但好味。而且7成熟,仲系林、一d都唔硬,烹调手法好好。👍🏻佢个茄汁意粉既味道亦都系儿时好味既味道。我咁贪心既人梗系叫铁板七彩杂排,要茸蒜汁~杂排包括:牛排、鸡排、猪排、火腿、肠仔配薯角、杂菜。猪排好嫩,配香浓既蒜汁好惹味,钟意食蒜既朋友,一定要拣依个汁!牛排岩岩好,一d都唔硬,带点微微牛油味。鸡排连皮煎得好香脆,腌得好够味。汤我地拣左饮中汤,超多料,好有亚妈煲既味道,而且够火喉。老公拣左依度既特色饮品 - 冻玫瑰茶走 - 玫瑰味奶茶。唔系得上面个堆玫瑰花做装饰咁简单,饮落好重玫瑰味,好岩女仔饮,不过我今日要饮既系另一杯

上网见到依度出名食炸蛋球,即系沙翁。

仲有即煎猪排波萝包
好少见猪排包系配菠萝包,已经加左分。
菠萝包个皮超脆,块猪排好嫩,一d都唔硬。

仲要一d都唔马虎,配埋一片蕃茄,令个包唔肥腻,好好既配搭。

依间茶餐厅仍然保留做出细个食既味道,唔识形容,但好味。
而且7成熟,仲系林、一d都唔硬,烹调手法好好。👍🏻

佢个茄汁意粉既味道亦都系儿时好味既味道。

我咁贪心既人梗系叫铁板七彩杂排,要茸蒜汁~

杂排包括:
牛排、鸡排、猪排、火腿、肠仔配薯角、杂菜。
牛排岩岩好,一d都唔硬,带点微微牛油味。
鸡排连皮煎得好香脆,腌得好够味。

汤我地拣左饮中汤,超多料,好有亚妈煲既味道,而且够火喉。

老公拣左依度既特色饮品 - 冻玫瑰茶走 -
玫瑰味奶茶。

唔系得上面个堆玫瑰花做装饰咁简单,饮落好重玫瑰味,好岩女仔饮,不过我今日要饮既系另一杯~
就系热桃茶姜蜜,好岩特别既日子饮,驱寒又好香蜜桃味,甜甜地,好岩依d日子啊~

依度唔单止保留左儿时茶餐厅既美味,连茶餐厅内既装潢都保留著当时既味道。

2018-07-20
  • 炸蛋  -  沙翁