2021-06-25 784 浏览
认识Cafe Life系因为由Sogo食起🍰话说有日行经Sogo超市发现佢哋有一间蛋糕店 卖相精致 所以就买咗一件朱古力蛋糕嚟试下 觉得好好食 于是乎再细心研究 发现原来佢哋有一间Cafe开喺上环 所以今日就专程来拜访佢哋嘅主餐牌选择唔算好多 大约六七款左右 所以其实佢哋应该都系主打蛋糕同咖啡首先我就叫咗一个avocado on sourdough, 牛油果配面包一向都无敌 然后佢哋再加多几粒毛豆去增加咬口 而且再加上wasabi酱 令整体口感更加丰富友人则点了smoked salmon eggs Benedict, 上面加咗大量明太子酱同配以火箭菜 非常美味至于最期待嘅蛋糕 首先拣咗期间限定静冈蜜瓜忌廉芝士蛋糕挞 由于蜜瓜当造 所以非常清香味美 亦唔觉得腻 激赞👍另外长崎朱古力蛋糕亦保持水准 朱古力浓厚亦有余韵总括来说 呢间cafe可以再试 最好坐喺窗旁座位慢慢品尝出色嘅蛋糕 喝一口咖啡 然后望吓窗外风景 非常写意
认识Cafe Life系因为由Sogo食起🍰
Avocado  on  Sourdough
Smoked  Salmon  Eggs  Benedict
静冈蜜瓜忌廉芝士蛋糕挞
长崎朱古力蛋糕