2020-04-21
如果想放纵一晚建议大家去佐敦白加士街呢间开咗几年嘅烧肉餐厅,佢一直都深受大家喜爱,尤其大家而家唔可以去日本旅行,都可以感受到当地日本嘅气息。一入到黎见到天花同埋装置都会有唔同嘅日本设计,包括樱花同埋日本灯笼。仲有好多酒酿桶。只见大部份人都系准时入座次埋头苦干不断烧肉,因为烧肉嘅款式都非常之多,上枱嘅时候忍唔住烧咗牛肋骨同埋和牛先,全部油香同埋脂肪比例都恰到好处次睇到块肉有少少半透粉红色,我就知我可以准备开动啦!桌上面仲有好多点餐纸,可以不断加单,但系要留意最后嘅下单时间就系结帐前半小时,大家要把握机会啦!我饮咗呢度嘅玫瑰花茶,味道清新又夹,可以一解口中嘅肥腻。另外仲有海鲜豆腐汤可以喺出边添加,丰富用料,有墨鱼蚬肉,仲有豆腐粒粒,终于可以唔使饮日本面豉汤啦。甜品柜有好多唔同款式嘅雪糕雪条。最推介当然系Dreyers嘅甜筒,仲有Movenpick 雪糕,全部都系独立包装呢样我最欣赏,任食真系最开心呀。
桌上面仲有好多点餐纸,可以不断加单, 但系要留意最后嘅下单时间就系结帐前半小时,大家要把握机会啦!我饮咗呢度嘅玫瑰花茶,味道清新又夹, 可以一解口中嘅肥腻。另外仲有海鲜豆腐汤可以喺出边添加,丰富用料,有墨鱼蚬肉,仲有豆腐粒粒,终于可以唔使饮日本面豉汤啦。