2015-12-03
对于我来讲男人嘅浪漫并唔系豆腐火腩饭,而系同自己嘅好兄弟去花园餐厅据扒。 今日我就同一位由幼稚园/小学/中学相识到现在嘅好兄弟,两个人好浪漫咁去咗食花园餐厅 aka Sweetheart Garden。你见到佢枱上面𠮶啲假嘅玫瑰花就知道佢一间浪漫嘅餐厅啦。 本来我哋两个人都系谂住买铁板牛扒嘅,但我哋去到嘅时间见到佢哋开始做下午茶作为一个麻甩佬见到有咁抵食又只需$30几蚊嘅下午茶又点忍得住? 我老死叫咗个番茄汁牛脷焗饭,而我就叫左个咖喱牛腩饭。两个饭嘅质素都唔错无论系牛脷或者牛腩都非常之难,谂嘅地步简直可以话无牙嘅都可以食到。我地两兄弟为咗配合你一间餐厅浪漫嘅主题所以我哋都系share两碟饭,其实呢两碟饭嘅份量都系非常足够。但我身为一个大肥仔一份正常食两个饭有点能够满足到我呢。 所以我到最后追加左一份铁板牛柳餐,佢跟餐嘅白汤一如以往咁唔好饮,但无所谓,因为真正嘅花园餐厅粉丝知道你得花园餐厅其实就知后觉牛扒同佢嘅黑椒汁或者洋葱汁先至系主角。佢热辣辣嘅铁板放着一啲淋啤啤嘅薯条,加上热辣辣嘅牛扒,再由侍应新鲜滚热辣咁帮你淋上酱汁就perfect啦!