2018-07-28 22 浏览
陪老爸逛深水埗北河街买电话卡, 先知道原来电话卡系可以 有咁多花款同埋咁平。唔觉唔觉行到黄昏, 不如食个早饭,对身体都健康啲。一见到呢个门面,老爸就话食烧味, 呢间舖头好大有两边舖, 入到去姐姐就话茶餐厅𠮶边凉啲, 于是我哋就去咗左边𠮶间铺坐低。深水埗畀我感觉都系老人家多, 感觉系残旧的, 但当我坐低咗发觉四周都异常干净,最出奇系有 网上外卖平台纸袋, 果然好新潮。食好啲, 老爸叫咗烧鹅髀饭,我叫咗乳猪三宝饭,就送来一碗例水, 呢碗汤真系好住家,完全冇味精,赞。开饭喇, 一人一碟碟头饭,$ 65蚊一大碟, 份量超级多,好好食…… 我啲乳猪超脆, 烧鹅好香, 仲有油鸡都好滑, 值得一提嘅系年青老板重过嚟同我哋倾下计, 佢有介绍佢哋舖头自设烧炉, 绝对唔系来货加工, 食物质素卫生有保证 。 佢亦都会问下食客意见,员工招呼都好好, 烧味界来讲真系好有heart。由于烧味太好食, 于是买咗烧腩同叉烧返去宵夜。 所以差唔多全部烧味都食匀晒, 诚意推介烧腩。
唔觉唔觉行到黄昏, 不如食个早饭,对身体都健康啲。

2018-07-28
  • 烧腩