2014-08-31
起初,今日想去兰香食常餐架,可惜,排晒长龙,男友就推介带我试下荃湾区新开呢间「德里」,他形容呢间叫平价萨利亚 XD中午12点几,加埋星期日坐位爆满,好彩等5分钟就有位,我已经好肚饿呢睇睇lunch menu~我们点左两个餐,分别系「香草酱烧鸡炒天使面 $42 跟热饮」,可转意粉。意粉即叫即炒,食第一口有点儿失望,点解咁淡既?后尾再捞一捞,原来酱汁同材料沉底了,捞完味道出番晒黎,味道方面,香草味可以再重手少少,意粉口感不错,条条分明带少许弹牙~ 一进店,已经想食pizza^^ 「酱烧烤鸡簿饼 $39 跟热饮」 等候时间不长,足料pizza送上,材料有烤鸡、菠萝、BBQ酱、马苏里拉及帕玛善芝士。呢个系薄批,几好食,外围边系脆口喔,中间部分系口感软熟,加埋d溶左既芝士,不错!(如果好钟意食pizza, 一个人征服一个,绝对唔系问题食晒主菜,餐汤先黎,如果是先汤后上菜就更好呢~ 餐汤及牛角包系追加 + $6,本身餐只跟热饮汤系热腾腾, 罗宋汤足料,好多杂菜~ 味道岩岩好,不会过咸,带微酸 !牛角包有加热过,食个时暖暖的~我既小小提议~依我所见,此店无收加一服务费,食物价钱大众化,选择亦不少,若
睇睇lunch menu~
牛角包有加热过,食个时暖暖的~
我既小小提议~
依我所见,此店无收加一服务费,食物价钱大众化,选择亦不少,若食物水准能够保持,质量不会减少,在多人既荃湾区系有生存之道。
希望下次再来,同样系带著笑脸离开