2017-04-15
食完个pre-dinner 糖水,食番个正餐先~时间尚早,7点多d, 终于比我见到混乱拉面唔洗等位啦, 你d规矩吓我唔到既,快快趣入去坐低先~叫左个普通既混乱拉面,再加一个全部都有既混乱拉面,呢度既芽菜、蒜、背脂先生(猪油粒)可以自由选择唔加、正常、两倍或三倍份量,连肉/蛋/面都可加配,弹性都几高~混乱拉面黎啦,都系试汤先啦,入口系超浓郁既猪骨汤味,稍为浓左同腻少少,但捞云d芽菜,蒜,再加少少七味粉同佢地自制既酱油(少少甜)同醋,个口味就岩啦。虽然都系重口味,但淡左dd又有蒜香都几唔错~碗面D中粗面好弹牙,叉烧更系想像唔到既嫩,超正,连埋背脂粒同椰菜芽菜一齐食,有d油脂香又爽爽地,绝配D醋入面唔知点解要放条鱼,好似标本咁,有少少恐布,但倒出黎试又唔觉有鱼味呢混乱拉面全部都有版,比普通版多左原只糖心蛋,芝士粉,笋丝,粟米~ 因为有芝士粉,所以味道更加浓厚~混乱拉面味道浓厚份量又唔细(下次我要挑战芽菜三倍入),可能唔系咁岩大部分既普通人,剩系岩男子汉(女汉子)架咋。但未试过梗系要黎试下啦,钟意食既都唔好成日黎,始终都系少食多滋味嘛,成日食不利我既减肥大计添啦
时间尚早,7点多d, 终于比我见到混乱拉面唔洗等位啦, 你d规矩吓我唔到既,快快趣入去坐低先~ 叫左个普通既混乱拉面,再加一个全部都有既混乱拉面,呢度既芽菜、蒜、背脂先生(猪油粒)可以自由选择唔加、正常、两倍或三倍份量,连肉/蛋/面都可加配,弹性都几高~ 混乱拉面黎啦,都系试汤先啦,入口系超浓郁既猪骨汤味,稍为浓左同腻少少,但捞云d芽菜,蒜,再加少少七味粉同佢地自制既酱油(少少甜)同醋,个口味就岩啦。虽然都系重口味,但淡左dd又有蒜香都几唔错~
碗面D中粗面好弹牙,叉烧更系想像唔到既嫩,超正,连埋背脂粒同椰菜芽菜一齐食,有d油脂香又爽爽地,绝配 D醋入面唔知点解要放条鱼,好似标本咁,有少少恐布,但倒出黎试又唔觉有鱼味呢 混乱拉面全部都有版,比普通版多左原只糖心蛋,芝士粉,笋丝,粟米~ 因为有芝士粉,所以味道更加浓厚~