2023-02-15 687 浏览
15 Feb 2023 9:30am 早餐今日约咗好友食早餐, 我和友人都系第一次到此店。 都是自助式cashier落单畀钱等order。唔系太清楚有咩食或者有咩饮,所以需要多点时间睇menu。Cashier男职员非常唔耐烦, 问多两句, 职员回应句句有骨, 服务态度极为恶劣, 此想撩交嗌。其实客人唔多,唔明点解佢咁赶。以下对男职员作出以下建议:1. 可以考虑转行, 因为服务行业绝对不适合佢。2. 如果不转行, 到日本台湾新加坡旅游时可参考当地服务业嘅质素, 继而对自己作改善。3. 如果唔想客人去到cashier前面嘅时候一边谂一边order,可以考虑放menu喺啲吧台和枱上面,有待客人睇清楚先行上嚟order。 唔好谂住个个都系熟客。4. 对客人说话时谂清楚你嘅purpose, 如果一心只系想串人,令顾客不愉快,咁真的建议你要转行。 服务行业大忌: 顾及自我感受多于一切。以食物、环境、和服务态度,不要说全香港,净系铜锣湾都大把选择。 希望此店老板看到我的评语而作出适当的调整。
15 Feb 2023 9:30am 早餐

以下对男职员作出以下建议:
1. 可以考虑转行, 因为服务行业绝对不适合佢。

2023-02-15
$90 (早餐)