2023-08-05
两日前又再出旺角,上次只影到个招牌,今次揾到个好位,连个改良咗嘅纸兜都影埋,虽然可能有机会出意外(前面位姐姐万一向后一褪,咁就大件事啦😱),但总算有惊无险,顺利完成拍摄。🤠新设计唔只比较干净俐落,而且仲方便拍摄呢!今次叫咗我以往食开嘅大生肠,细生肠及猪膶,承惠$35。我点嘅时候,要求要少芥辣嘅,但唔知个事头婆新抱(肥姐个新抱,我点知系佢?咁出名嘅名店,肥姐同佢新抱又点会无接受大大小小传媒嘅访问呀?接受得传媒访问,又点少得出埋佢哋个样呢?)唔知系听错定唔记得,临畀我之前,仲唧多少少芥辣上去,变成依家咁。😠大生肠同细生肠,同样保持到水准,爽口无胛味,但大生肠嘅厚度比以前食开嘅好似薄咗,抑或我已经食到唔记得第一次食大生肠嘅味道?今次体验最大问题出现起猪膶度,以往食嘅猪膶,熟得嚟软身,咬落好香,超好食(呢个味道我肯定无记错),但呢次食落就有啲硬,应该系煮得过熟,唔知会唔会同肥姐放手畀佢新抱主理,功夫未到家有关?我谂我下次都会试多次,睇吓佢哋系一时失手,抑或都仲系咁嘅口感,系依家嘅口感的话,会转其他嘢,唔再食猪膶。至于生肠,因为系我至爱之一(大细都系,尤其是大生肠),唔会转啦!
新设计唔只比较干净俐落,而且仲方便拍摄呢!
今次叫咗我以往食开嘅大生肠,细生肠及猪膶,承惠$35。