2018-07-04
早前收到Sodam Chicken 中环店嘅试食活动邀请,所以就约埋另外三位朋友一齐去食晚饭。我地order咗一个二人咸蛋黄炸鸡套餐,食物包括咸蛋黄炸鸡同蜜糖芥末炸鸡各五件(另外有其他口味选择)、水冷面同炸薯条,仲包两杯饮品。因为我地有四个人,所以额外再order咗一个辛辣焗鸡同墨鱼炒年糕。先讲炸鸡嘅味道~炸鸡嘅外皮炸得好脆,而且调味都够浓味,我个人觉得最好味嘅系蜜糖芥末炸鸡,因为味道甜甜辣辣,食落唔会太腻;其实咸蛋黄炸鸡味道都相当唔错,好香口,食到有一粒粒咸蛋黄,不过味道比较浓,所以未必食到好多件,不过一大班朋友share就可以小吃多滋味!炸薯条都好味,上面加咗紫菜碎够惹味~ 至于辛辣焗鸡辣椒味好浓,系香口嘅,肉质都好嫩滑,不过我个人认为辣咗少少 ~ 墨鱼炒年糕嘅配料好丰富,墨鱼爽口,年糕有嚼劲但系又唔会太硬,辣度刚刚好,相当唔错!饮品方面我地order咗Apple cider、青苹果啤酒、水蜜桃啤酒同Lemonade。水果啤酒嘅味道都唔错,不过略显水果味唔够浓,其他饮品嘅味道就不过不失喇~ 不过值得一赞嘅系餐厅提供好多种类嘅饮品任君选择!整体黎讲,我觉得呢间餐厅嘅食物质素同环境都
整体黎讲,我觉得呢间餐厅嘅食物质素同环境都相当唔错,好适合一大班朋友聚会哦!