2024-12-01
星期日去科学园有活动,跟住路过见到呢间餐厅好似唔错就想试下,点知伏咗。入到去见到full晒得返一张四人台空嘅,未执,又无店员黎招待就谂住坐住等下。过咗阵去问店员先知原来要等佢派飞叫入座…但佢地运作真系好奇怪🥴 系完全严重人手不足,成间铺得两个店员负责晒接待、整嘢饮嘢食、上菜etc🫨咁好啦,我地企门口等佢执台,之后佢叫号无人应,就话比我地入座,问咗句:你地系咪三个人呀?我地:唔系呀,净系两个咋。佢:咁要留台比四位呀,你地等下二人台啦跟住就走咗,似乎唔记得派飞比我地😅咁我地咪唯有企门口等…望住张无人坐嘅四人台😓 等咗差不多10分钟都无四人入座又无二人台空出黎,反而有其他二人小组想入座。我地实在唔想再白等就连同排后面嘅二人组一齐问店员:宜家有四个人啦,可以入座吗?佢谂咗谂先终于应承🤗嘢食部分都叫做无咩特别啦,QR code落单,无倒水比我地。个猪排都几干…好在咬得开,但旧骨痴住嘅肉已经唔想咬,河粉正常。咖央多士好脆!酱都ok,不过内馅个牛油仲系少少冻🤔 咁我同朋友一齐叫咗一个lunch set share食仲加钱叫多士,𠮶度已经$171未计+1,已经平均每人消费超过$85😅 但店员坚持话得一
我地:唔系呀,净系两个咋。
佢:咁要留台比四位呀,你地等下二人台啦
跟住就走咗,似乎唔记得派飞比我地😅
咁我同朋友一齐叫咗一个lunch set share食仲加钱叫多士,𠮶度已经$171未计+1,已经平均每人消费超过$85😅 但店员坚持话得一杯嘢饮唔得,低消一定要两杯嘢饮🙄 我地无奈到:…….
最平嘅嘢饮可乐$28,我地平均消费个数都已经唔止啦,呢个到底系咩无理嘅要求🤷🏻♀️
最后逼我一定要加钱买杯嘢饮🙃🫠
想讲咁嘅服务态度仲收+1😶唔系钱嘅问题而系实在比得好唔满意…
所以黎食嘢小心注意啊!入座就算唔想饮嘢都一定要饮㗎😀