2021-11-30
未试过地中海菜,经过就去试下。 餐厅环境都几relax,灯光柔和,今日天气唔太热好chill;下午茶时间无午餐,只可以散叫试下不同野食。两个人叫左总共四样嘢。头盘叫左一个地中海茄子泥配皮塔包,同埋一个炸鱿鱼。炸鱿鱼同平时街边港式个啲简直系两回事。炸皮超薄,鱿鱼肉又超大块又厚切,食落唔韧之余更加称得上系juicy,唔错。茄子泥配包另一边厢就好清新,解左炸鱿鱼嘅油腻,食落质地虽然似bb食物但反而有种comfort food易入口嘅感觉,叫得几好。主菜叫左个经典pizza,另外见其他枱个个都叫咗串烧,所以我哋都叫咗一串海鲜串烧。经典pizza系鸡肉配上菇同芝士,中规中矩咁啦。值得一题系个海鲜串烧,一上枱果下𠮶串野真系好吸晴,有虾,吞拿鱼同三文鱼各一,鱼烧过之后唔会㶶,入面都好嫩滑,配上烧烤酱同鸡尾酒酱,味道都几衬。四样嘢虽然睇落份量唔大,但食落都几饱肚,黎既朋友又注意下!
四样嘢虽然睇落份量唔大,但食落都几饱肚,黎既朋友又注意下!