2024-02-25
元宵佳节 佳人有约今日特意来到这间装修颜色咁特意的餐厅试下。 的而且确在众多参加餐厅周的餐厅中作选择是十分困难,这餐厅的颜色,算是他突围而出的原因。餐厅位于中环半山,苏豪区以上,大家记得沿中环扶手电梯上到半山, 才走路到餐厅。 如果由皇后大道中一路向山上行,应该是体能的考验。餐厅周的餐牌很简单,已经拣选了餐厅里面最Signature既款式。南瓜餐汤南瓜餐汤味道很好, 虽然不算好甜, 但也饮得出南瓜的新鲜。 暖暖的一碗, 是美味一餐的好开始。 西班牙辣肉肠比坚尼三文治这个比坚尼三文治,有芝士,辣肉肠,沙律酱。。。再夹到脆一脆,细细口, 好香少辣,好开胃。 西班牙煎蛋卷和脆炸生蚝个脆炸生蚝好酥脆,好鲜甜好滑,炸完出嚟都咁大只,十分足料。 个蛋饼就唔算好特别,叫做试过下啦~主菜: 慢煮猪鞍个猪鞍好冧,好多汁,配苹果蓉好衬。 配菜都煮得好好,成个主菜都好Juicy。 而且一切开,猪鞍就已经自行分开, 好正。 主菜: Paella 西班牙海鲜炒饭 哈哈,原本唔想叫这个炒饭𠺢, 谂住西班牙炒饭周围都有,服务员哥哥话必试, 叫我地信佢,咁我地唯有信佢。炒饭又真系几正。海鲜好多好大只,大蚬好鲜甜。 炒
今日特意来到这间装修颜色咁特意的餐厅试下。
南瓜餐汤
西班牙辣肉肠比坚尼三文治
这个比坚尼三文治,有芝士,辣肉肠,沙律酱。。。
再夹到脆一脆,细细口, 好香少辣,好开胃。
西班牙煎蛋卷和脆炸生蚝
个脆炸生蚝好酥脆,好鲜甜好滑,炸完出嚟都咁大只,十分足料。
个蛋饼就唔算好特别,叫做试过下啦~
主菜: 慢煮猪鞍
主菜: Paella 西班牙海鲜炒饭
哈哈,原本唔想叫这个炒饭𠺢, 谂住西班牙炒饭周围都有,服务员哥哥话必试, 叫我地信佢,咁我地唯有信佢。炒饭又真系几正。海鲜好多好大只,大蚬好鲜甜。 炒饭个镬边仲有我最爱的饭焦。
甜品:Homemade churros
原本谂住一人一款甜品,但服务员哥哥话这个西班牙油炸鬼超正,同出边其他的唔同。 讲到咁,唯有一人一份。。。哗!正呀!暂时我地食过最好食嘅西班牙油炸鬼。外面好脆但系同时内面又好烟靭。
烟烟靱靱就衬返今日元宵节啦!