今日又来到南华阁中菜厅食晚饭,每次都有经理介绍啲有惊喜嘅菜式,首先第一个,食咗一个水牛芝士局西澳洲龙虾半法国牛油面包,实在太好食,拉丝嘅芝士配上龙虾和法国面包,简直是绝配,跟住个龙虾头爪就用来做一个龙虾汤泡饭,这个龙虾汤泡饭我我足足食咗五碗,实在太好食。跟住又食咗一个焗脆皮德国猪手拌印度薄饼,跟洋葱黑椒汁,实在太好食,估唔到中式酒楼,食到啲咁特别嘅嘢,唔使咁沉闷,值得一赞师傅嘅心机。就算师傅做鸡,都有啲特别嘅做法,今次就食咗佢嘅黄豆豆酱走地鸡,一打开左个煲盖,就闻到超香的豆酱味道,而且这个豆酱鸡,里面有好多配料,有新鲜黄豆、又有枝竹、又有红烧肉,实在太丰富了,不过这些菜式都是黄经理上次介绍给我的,他说必须要预早预订,才有不吃,所以下次如果有其他朋友九兴趣,记得要订位时候,顺便预留一啲食物,因为我都试过一次,没有预留,所以冇得食,温馨提示,提提大家啦

水牛芝士洋葱焗澳洲龙虾拌法国面包
脆皮德国猪手拌印度薄饼配洋葱黑椒汁