2024-12-07
2032 浏览
疫情之前嚟过呢间餐厅,不过后来佢哋冇再做午餐同晚餐,就一直冇嚟。最近竟然发现餐厅重新开放午餐(虽然仍然系冇晚市),同同事lunch过去快闪食咗一餐!好开心餐厅嘅水准依然保持得好好,餐牌上面嘅嘢同以前已经截然不同,而家下昼以轻盈嘅菜式为主,例如有salad, sourdough toast、蟹肉意粉,而且素食嘅选择比例都算多。因为得两个人,我哋净系叫咗一个八爪鱼沙律、一个鲜橙鸭胸酸种多士、蟹肉海胆汁意粉、法式西多配杂莓。最钟意个鸭胸多士,酸酸甜甜嘅橙cream,配搭埋慢煮嘅鸭胸肉,鲜嫩清新。八爪鱼沙律用八爪鱼脚啖啖肉好鲜味,配搭咗青瓜蕃茄薯仔。(不过原来有洋葱,个人比较唔钟意沙律有洋葱)蟹肉意粉系用松叶蟹脚肉,意粉捞好海胆汁,好香 。甜品嘅法式多士居然有两块,入面系吸满晒蛋浆加埋满满啲Cinnamon糖及莓,完美嘅午餐句号!最后不得不提嘅系店员嘅服务,份外觉得他们嘅细心。当日太阳有点猛,佢哋见我哋张枱晒,会主动过嚟帮我哋落帘 。同事系大肚婆,又会细心查问有冇啲乜嘢唔食得 ,有个服务生主动攞咗个咕𠱸过嚟俾佢垫腰。同店员倾偈,佢哋话好快就会推出lunch set,到时set 嘅主菜会间唔中转
同店员倾偈,佢哋话好快就会推出lunch set,到时set 嘅主菜会间唔中转下,我哋呢啲喺附近返工嘅人,可以常常嚟啦!