2020-10-06 1848 浏览
今年拣咗呢间食中秋节晚饭,佢6楼系酒吧,7楼系中菜 ,呢啲crossover 令我更加好奇食物嘅味道上到去,waitress and manager 服务都好好 见我哋一袋二袋都即刻比櫈我哋放野同开茶俾我哋坐喺度等其他人,有倾有讲枱上面买嘅嘢都好精致今晚我哋冇散叫,一于食呢个餐江南小食拼盘拼盘有海蜇头,咸蛋鱼皮,四季豆海蜇头好有咬口爽脆,咸蛋鱼皮好送花入口不油,咸咸香香食完好开胃四季豆不会过咸食完不会即刻想饮水红烧饱参肚翅汤头煮得不会过咸,翅同海参爽口带鲜,正!猪颈肉呢个系家人想加的小食,闻落好香嘅玫瑰酒味,摆落口入口即溶唔使点𡁻!非常有惊喜!砵酒干葱焗虾球呢个𩠌真系好香口,我连啲干葱都食埋,虾球爽脆弹牙而且带香浓嘅虾味,好正啊!碧绿虾籽关东辽参柚皮我真系好钟意食柚皮,系呢碟𩠌上面比海参还要喜欢💕有皮索晒汁嘅香味,加上虾籽甘香而不苦涩,海参也很弹牙入味顺德头菜煲仔鸡个鸡系经理直接喺隔离用砂锅炒俾我哋,上枱时热腾腾,鸡肉嫩滑光泽,入口Juicy,加埋头菜一番风味云腿冬瓜碟上枱时已经好开心,个冬瓜碟砌得好靓一啖冬瓜夹住金华火腿加一啖上汤同吃,咸香同冬瓜清香交集,百般滋味韭黄银芽蟹肉汤伊面清

枱上面买嘅嘢都好精致

今晚我哋冇散叫,一于食呢个餐

江南小食拼盘

拼盘有海蜇头,咸蛋鱼皮,四季豆
四季豆不会过咸食完不会即刻想饮水

红烧饱参肚翅

汤头煮得不会过咸,翅同海参爽口带鲜,正!

猪颈肉

砵酒干葱焗虾球

碧绿虾籽关东辽参柚皮

顺德头菜煲仔鸡

云腿冬瓜碟

上枱时已经好开心,个冬瓜碟砌得好靓
一啖冬瓜夹住金华火腿加一啖上汤同吃,
咸香同冬瓜清香交集,百般滋味

韭黄银芽蟹肉汤伊面

清香既上汤加蟹肉同伊面,真系完美既配塔

今晚甜品系红豆沙同合桃酥

本身食左红豆沙已经好饱谂住算,但我见家人食左合桃酥话好正,我又忍唔到食左
真系好正啊,入口松化,好香甜而不会死甜同好漏,第一次食咁好吃既合桃酥,经理话系师父手工做,难怪咁

呢晚服务同口味都令家人食得愉快

中秋节快乐🎑