2021-04-16 99 浏览
今日系三月最后一日,2021年第一季里面工作尚算顺利,疫情持续一年多,我相信大部份人身心疲累,能够外出食饭,原来已经系一种幸福⋯⋯所以我今日约咗好兄弟一齐品尝美食😋七点准时到达餐厅,有部份座位不开放,其实真系好难经营,仲要位于尖沙咀区,租金点会平?!好啦,叫嘢食先,我哋打算食少少🤏🏻野,再去楼下饮杯啤酒🍻门面非常漂亮🤩里面环境非常relax,无论情侣或者girls talk 都好适合,但系今晚我地系GG talk🤪Eden Garden 🪴 非常清新嘅薄荷味,加soda水,饮两啖成个精神晒🤩香蒜白酒蓝青口伴法包🥖蓝青口故知然鲜甜,但系依道菜个重点绝对系法包,将法包放落去汤里面吸晒海鲜汤🍲绝对系停唔到口😫菠菜芝士意大利云吞伴蕃茄芝士汁+菠菜泡沫🍅望落去好似煎荷包蛋🍳但系食落依个意大利云吞味道浓郁嘅程度系好难用言语表达😱菠菜泡沫幼滑🥬芝士加返茄汁连埋只云吞一啖放晒入口🤩OMG西班牙油炸鬼配朱古力酱云呢拿雪糕🍦甜品非常特别🤓首先我真系唔知道西班牙有冇依种油炸鬼👻口感系炸咗嘅面包🥯面粉里面应该加咗玉桂粉,上面洒少少砂糖配上朱古力酱+云呢拿雪糕🍦又冷又热又软又硬,正呀!😆

所以我今日约咗好兄弟一齐品尝美食😋

好啦,叫嘢食先,我哋打算食少少🤏🏻野,再去楼下饮杯啤酒🍻

门面非常漂亮🤩

Eden  Garden