2020-07-30
今年对饮食界都系艰难嘅一年。包括连锁大酒楼。这间酒楼其实之前在刚开业时已经试过早茶。早茶感觉都几舒服。当然价钱就比同区酒楼略高。因为此中系高格调酒楼。但点心食材和做型都几精细。今次就试食佢地的晚市。因为最近有7折。以下系本人今次点选的茶式:首先当然要点这个特价孖宝但我问咗经理这个系无折的。因为其实已经折实咗。但都值得一试的。龙虾都几大只,肉都几多和好味。但伊面份量较少。如果大食人士真系要叫返碗白米饭。鸡都肉质都几鲜美,但那些做法就略微可以再改善。味道唔够浓还令食客觉得油腻感好重。一家人只系叫个孖宝就当然唔够。屋企人比较老派。就想试一试这里的烧味功夫。老实讲卖相还可以。但试完后真系可以以后唔试㗎啦。因为只系食到咸味。烧鹅嘅脆皮佢地系做唔到的。当然价钱折咗之后都唔算贵。可能之前试过将军澳站那边的陈记。同这边一比之下真系要用差来形容。但份量都还可以的。最后这味菜就真系比较新派的健康菜。红色嘅淮山炒牛肉。口感都几好。份量刚刚好。折咗后就几平。唔折就就真系唔抵食。今次的经历都算愉快。因为坐位都算舒适。服务都接受得到。当然再好服务就更开心。人手就其实唔太足够。因为有折扣所以大量居民都会来这里一试。
今次就试食佢地的晚市。因为最近有7折。
以下系本人今次点选的茶式:
今次的经历都算愉快。因为坐位都算舒适。
服务都接受得到。当然再好服务就更开心。
人手就其实唔太足够。因为有折扣所以大量居民都会来这里一试。当然如果再无折扣优惠的时候。我就应该唔会再试⋯