餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2020-04-18 642 浏览
星期五晚没book 位都可以直入2人仲有张4人台这就是疫情下的餐厅嚟得呢间,都必点拉面和小笼包$40/4粒,唔太抵,不过志在食吓上台时好地地放咗一阵,未夹起就自己漏汁因朋友想食云吞叫了个平平无奇的菜肉云吞汤拉面平时我会要求剪面,易夹啲但店员提提我地如果生日就唔好剪因为面寓意长寿,“剪面”唔好意头咁啱我同朋友就喺呢个月生日所以就冇要求剪面不过夹时系难夹啲因为啲面系手拉,系好长一条嘅云吞没惊喜个馅冇咩味其实成碗面啲味好淡,啲汤冇味所以我觉得呢碗面麻麻,云吞都麻麻食唔晒,太淡茂茂鸡丝粉皮唔错个麻酱都几多同埋钟意佢啲粉皮好厚身好晶莹剔透而且唔系碎湿湿嘅系好长一条作为前菜,份量唔多,$60系贵咗啲甜品点了鸳鸯高力豆沙店员主动为我们要求最后上上桌时微暖,食落刚刚好好似吃紧梳乎里嘅口感鸳鸯意思除了颜色外,高力豆沙的内馅也是不同黑:黑芝麻外皮+蔴蓉馅白:普通外皮+豆沙馅滚上糖粉在外面黑色真系有黑芝麻香内馅似蔴蓉包嘅馅好香,唔错疫情下,餐厅提早关门8:30pm会催你埋单茶钱每人$7比普通茶楼贵虽然有8折但又加返我一二人埋单$2052人坐4人台坐得非常舒适疫情下客唔多店员服务不错,加水非常主动
星期五晚没book 位都可以直入2人仲有张4人台
这就是疫情下的餐厅

嚟得呢间,都必点拉面和小笼包
上海小笼包(4只)
$40/4粒,唔太抵,不过志在食吓
上台时好地地
放咗一阵,未夹起就自己漏汁
上海小笼包(4只)

因朋友想食云吞
叫了个平平无奇的菜肉云吞汤拉面
菜肉云吞汤拉面

平时我会要求剪面,易夹啲
但店员提提我地如果生日就唔好剪
因为面寓意长寿,“剪面”唔好意头
咁啱我同朋友就喺呢个月生日
所以就冇要求剪面
不过夹时系难夹啲
因为啲面系手拉,系好长一条嘅

云吞没惊喜
菜肉云吞汤拉面

个馅冇咩味

其实成碗面啲味好淡,啲汤冇味
所以我觉得呢碗面麻麻,云吞都麻麻
食唔晒,太淡茂茂

系好长一条
作为前菜,份量唔多,$60系贵咗啲

甜品点了鸳鸯高力豆沙
店员主动为我们要求最后上
上桌时微暖,食落刚刚好
好似吃紧梳乎里嘅口感
鸳鸯高力豆沙

鸳鸯意思除了颜色外,高力豆沙的内馅也是不同
黑:黑芝麻外皮+蔴蓉馅
白:普通外皮+豆沙馅
滚上糖粉在外面

黑色真系有黑芝麻香

内馅似蔴蓉包嘅馅
好香,唔错

疫情下,餐厅提早关门
8:30pm会催你埋单

二人埋单$205

2人坐4人台
坐得非常舒适
疫情下客唔多
店员服务不错,加水非常主动
2020-04-17