2021-08-14
自从返咗新工之后,就少咗夜晚出去食好嘢,趁而家疫情渐趋稳定,终于可以食餐劲嘅!今次就去咗铜锣湾广场食日本放题!呢度系极尚大满屋,一入到去,放题餐厅地方好大,今晚我同家姐一齐去食,我哋被安排坐喺卡位。除咗用电话scan QR Code叫野食落单之外,出面仲有啲熟食可以拎,例如春卷、炸鸡同咖喱角,全部都够哂热,又脆卜卜,唔错呀!行过少少有瑞士鸡翼、娃娃菜、肠仔,放题嚟讲都算多同特别,味道合格。放题除咗刺身之外,海洋例如青口、蚬肉等都可以任食,都几大只同鲜甜。另外,仲有啲日本前菜都可以任你拣任你食,我自己就食中华沙律同蒜味螺肉,食到你饱!行过少少,就有大大个饮品柜,冻饮同热饮都有,入面有好多款唔同嘅饮品,例如汽水、柠檬茶、乌龙茶等等,任君选择。另外,果汁例如橙汁和提子汁;酒类饮品例如清酒和梅酒等;茶类有罗汉果茶和菊花蜜等,种类繁多!正式用电话scan QR Code落单,首先我叫咗一大轮刺身,有北海道带子、北寄贝、赤贝、蝾螺、鲍片和象拔蚌等,带子和赤贝都好鲜甜,象拔蚌好爽口,唔错。之后,又试吓啲寿司,有酱烧三文鱼腩寿司、酱烧芝士皇帝蟹柳寿司、鳗鱼寿司、芝士鳗鱼玉子烧等等,其中三文鱼腩都算几肥
之后,又试吓啲寿司,有酱烧三文鱼腩寿司、酱烧芝士皇帝蟹柳寿司、鳗鱼寿司、芝士鳗鱼玉子烧等等,其中三文鱼腩都算几肥美,芝士味都啱啱好。
我有四样好特别嘅嘢要介绍比大家,第一系海胆手卷,海胆比得一啲都唔少,饭又唔会太多;第二系鲍鱼军舰,一只已经煮好有味嘅鲍鱼加脆紫菜,呢个性价比好高呀!第三系蒲烧鳗鱼,鳗鱼好大大大块,仲有烧得啱啱好,有炭烧嘅风味。第四就系一客风味淋烧鱼干,平时喺其他日本餐厅食,一个都唔平架,味道仲要差唔多~!
食完正餐就食甜品喇,甜品嘅种类都有好多,有马卡龙,蛋糕仔,仲有我最钟意嘅乳酪呀!我一口气食咗两杯,哈哈!
呢度嘅雪条都好特别,有成十款,我试咗个椰子朱古力雪条,好好味!
总括而言,呢度CP值都几高,样样野都唔错,我同家姐都几满意,大家都去试吓喇!