2022-01-29 481 浏览
做完嘢己经两点,个肚咚咚打紧鼓,下午茶时间,去西湾河揾食,嚟呢间以前曾经帮衬过,感觉唔错嘅餐厅店内环境唔错,装修简洁清雅,地方亦干净企理,我照旧叫个鲜茄焗猪排饭。等咗大约十分钟,个焗饭送到首先要赞嘅系上桌热辣辣,服务员重好细心咁提醒我小心,睇热。其次卖相唔错,焗到金黄色,猪排算大块。杯热柠水有四片薄柠檬,味道亦👌而要弹嘅地方就系虽然写明鲜茄,但实际祇系茄酱煑,食法梗系有唔同啦,饭无炒底但都正常👌另一主角嘅猪排就真系麻麻虽然腌得唔错,咬落去都几腍,但一食就知用嘅冻肉系低价雪藏货色,肥肉多兼无肉味,所以加入咗好多黑椒去掩饰,同之前嚟食过嘅焗猪排质素真系差咗好多最后补充除咗块猪排差啲,整体份量同味道都ok。42蚊个下午茶餐,包一杯饮品,无加一都算系咁,听见佢哋同其他食客讲,而家所有来货又加咗价,明嘅,生意难做,难免会将货就价!

等咗大约十分钟,个焗饭送到

首先要赞嘅系上桌热辣辣,服务员重好细心咁提醒我小心,睇热。
其次卖相唔错,焗到金黄色,猪排算大块。
杯热柠水有四片薄柠檬,味道亦👌

另一主角嘅猪排就真系麻麻

2022-01-28