2020-11-01
终于,我同友人都可以疫情缓和下,出黎食个晚饭啦,当然仲有其他原因出唔到黎食夜晚啦🙈我地叫左几款食,我地规则系自付盈亏,自己负责返自己果碟,如果食唔晒嘅话🤣最后4个人叫左6碟𩠌分别有......潮洲打冷,因为屋企人缘故,我好钟意食依款鱼—大眼鸡,真系无得输跟住友人大排档都会叫嘅椒盐三宝,依度特别少少,三宝系有腰果、鱿鱼🦑九肚鱼,因为唔太食炸野,所以每样食左少少,都还好,粉浆唔会太多依个亦系大排档例牌菜—卤水拼盘,不过我觉得稍微逊色少许,食落唔太新鲜,有待改善,同埋大豆芽菜可以再多少少到油盐水浸蚬啦,我觉得一般,因为沙较多,粉丝都系较少,食过有间更加足料嘅,同埋咁样煮法,配沙白会较好味依个真系第一次食,友人配粥食,我都觉要配粥先好食,就咁食较咸最后一道,亦系最迟上菜嘅油渣炒豆苗,我觉得炒得都几惹味,不过都系较钟意清淡少少,太肥腻啦🙈友人叫嘅,小试吓就可。整体黎讲,其实依间打冷都可以再试下嘅因为都想试埋其他款式加油,支持小店,当然特别系💛