2009-09-03 10 浏览
本来病左几日都唔打算出街, 但两个星期前已经约好的treatment又好想去做, 所以都系病住出去....中午前已做好treatment, 所以同男友仔食lunch, 咁岩经过见到鱼一丁, 记得对上一次食已经系n年前既海港城, 都想回味下所以就去呢间新开既鱼一丁试下食lunch...坐低后, 睇睇menu, 几多lunch既定食set拣, 不过除左lunch set, 如果想散点, 就有d难度, 侍应话散点menu内唔一定可以叫, 因为有d食物夜晚先有货....咁我地唯有都系主攻lunch set. 点左一份网烧牛扒定食同烧汁豚肉定食.网烧牛扒定食先到, 骤眼睇都几吸引, 仲热辣辣, 成个set有面豉汤, 前菜, 白饭, 主菜同饮品. 牛扒几淋, 几有牛味, 有少少生, 有几旧特别肥. 放底的芽菜几爽口, 但略嫌成个主菜一滴汁都无, 对于我喉咙超痛既病人, 其实唔太岩食, 因为太干, 吞既时候有困难, 所以开头几肚饿都好, 大部份时间都系干啃就真系惨少少. 烧汁豚肉定食都好快到, 有沙律, 前菜, 面豉汤, 主菜同饮品. 第一眼个豚肉饭真系好吸引, 因为颜色好靓, 好香. 食落仲吸引,

烧汁豚肉定食都好快到, 有沙律, 前菜, 面豉汤, 主菜同饮品. 第一眼个豚肉饭真系好吸引, 因为颜色好靓, 好香. 食落仲吸引, 因为岩晒我呢个病人食, 成个饭都有汁, 易入口好多. 豚肉好淋, 其实有d似肥牛, 不过比肥牛较爽. 沙律就麻麻, 有少少wasabi味道. 可以翻叮既一个set呢!!

最后饮品只有柠茶柠水同咖啡, 明明叫左少冰柠茶, 但最后都有半杯冰, 侍应都乐意帮我换过杯, 服务都唔错啦!

不过老实讲句, 埋单要成18x既lunch真系一d都唔平呢!!