2018-08-21
今日难得全家放假,去开旺角,决定疯狂一下,走去食午市放题 放题就食过好多次,亦都试过好多间,所以我哋最后拣咗一间我哋全部都未食过嘅 我哋大约一点左右去到,已经有啲枱开始食紧!我哋全部都未试过晏昼去食放题,侍应哥哥话呢个时间泥最好,唔多人,啲嘢又啱啱送泥,好新鲜 筑地刺身 & 海胆:冇得输!阿爸阿妈不断赞话超级新鲜!海胆超级正!种类又多 生蚝:新鲜肥美 牛油果软壳蟹卷 & 宝幸玉子寿司 & 火焰沙律烧松叶蟹棒寿司 & 极上帝王花之恋:同样地啲料好新鲜,紫菜系脆嘅,饭嘅酸道啱啱好 胡麻豆腐 & 大虾柚子沙律:豆腐滑,沙律多虾多柚子!牛油粟米 & 牛油杂菌:牛油味浓,但系唔会太油,份量适中!杂锦天妇罗:炸粉份量啱啱好,唔会炸得过硬 泰式手工庶虾 & 日本芝士年糕 & 日本薯丝虾:炸物普遍都整得唔错 日本芝麻鸡翼 & 日本紫薯饼:鸡翼 juicy,紫薯饼个紫薯味好出!日本七味鸡软骨粒 & 雪花牛肉手打乌冬:维持应有水准!日式豉椒炒蚬 & 香蒜片和牛粒:差唔多粒粒都有蚬肉,和牛味道亦唔错!正宗冬阴公汤 & 意式忌廉蟹肉海鲜汤:冬阴公汤好多料,有成三只大虾
生蚝:新鲜肥美
胡麻豆腐 & 大虾柚子沙律:豆腐滑,沙律多虾多柚子!
牛油粟米 & 牛油杂菌:牛油味浓,但系唔会太油,份量适中!
杂锦天妇罗:炸粉份量啱啱好,唔会炸得过硬
日本七味鸡软骨粒 & 雪花牛肉手打乌冬:维持应有水准!
正宗冬阴公汤 & 意式忌廉蟹肉海鲜汤:冬阴公汤好多料,有成三只大虾!忌廉汤就中规中矩。
其实仲嗌咗好多嘢食,不过内容所限不能尽录
佢哋亦都有好多唔同嘅饮品同埋甜品选择
服务亦都好值得一提!侍应生啲态度好亲切,会同我地介绍有啲乜嘢野食,同埋会主动问我地有冇漏单
总括嚟讲,极上帝王水产系一间唔错嘅放题,食物好新鲜,值得推荐!