2013-08-05 1551 浏览
好耐无嚟怡东酒店食dinner buffet嘞, 前年朋友聚会时嚟食tea buffet, 觉得几多嘢食, 但忙得滞无写食评, 所以今次要补返呢!以前呢度有源源不绝既生蚝供应, 依家晚市已经无呢支歌仔唱了!取而代之既冷盘有龙虾仔(肉质唔错) 、翡翠螺(够爽口)、长脚蟹(过得去)、带子(几大只有觧味) 等。唔同种类既沙律及酱料任人配撘, 好开胃啊! 寿司亦超多款式如北寄贝、鳗鱼、三文鱼、吞拿鱼、墨鱼、太卷、加洲卷等等, 而刺身区有三文鱼、吞拿鱼、墨鱼等大路嘢, 要一赞师傅, 毫不吝啬, 厚切兼量多, 简直满足哂我地班粉丝 , 真系食一次已够皮!至于熟食区, 松子鱼酥脆甘香 , 鱼肉软嫩, 微酸微甜, 醒胃可口, refill又快, 超yummy !!!西式款有好creamy既鱼柳。羊扒小小膻味, 多汁嫩口。牛扒味浓, 肉质甜美。唔同肉类既咖喱煲, 每款试左一小块肉, 口感也不俗。仲有小朋友至爱既烧鸡翼, 肠仔又大条, 又多款。连渌面区既丸丸亦超弹牙, 怪不得BB食到口不停。热辣辣既牛肉烧卖, 超软滑既牛肉肠粉、大大只爽口虾肠粉等。 每人赠送一只芝士焗龙虾, 可惜味道较咸。呢度最养眼

, 真系食一次已够皮!
至于熟食区, 松子鱼酥脆甘香

呢度最养眼之处就系甜品区, 五光十色卖相精致, 有唔同款式既蛋糕, 芝士饼、慕思、生果挞、果仁挞、布甸、啫哩、糖水、生果、H记雪糕等。估唔到有M&M朱古力, 有cream/mousse型状既雪糕, 好特别啊
! 各款蛋糕唔够松软突出, 芝士饼又唔够香滑, 芝士馅太实, 所以每款只会食少少。 较深刻既有拿破伦蛋糕
, 好松化, 焦糖脆果仁挞
, 层次丰富, 酥脆可口。

今餐相当丰富, 认真瘦住入肥住出, 惨…
2013-06-16
$536.80 (晚餐)
庆祝纪念
父亲节