2024-08-09
呢日心情唔系太好,所以我决定自己一个人去揾嘢食。我去咗巨芝楼嘅 Jan Jan 串扬专门店食个一个人嘅晚餐,顺便借住美食疗愈一下心灵。😭我点咗几款自己平时钟意嘅小食,有明太子烧蚝同清酒烧蚝,清酒烧蚝,烧菠萝,炸天使虾,炸芝士同炸流心蛋 😋🤍明太子烧蚝+清酒烧蚝🤍👉🏻明太子烧蚝表面铺满咗浓郁嘅明太子酱。经过烤焗之后,味道鲜香扑鼻。👉🏻清酒烧蚝则带有淡淡嘅清酒香气配蚝肉鲜嫩多汁两款烧蚝都令我嘅心情即刻好转。🤍烧菠萝🤍👉🏻外层烤得微焦,内里果肉保持住甜美嘅果汁。每一口都充满咗☀️嘅味道🤍炸天使虾🤍👉🏻炸得金黄酥脆嘅天使虾。内里虾肉鲜嫩。食嘅每一口都充满咗海洋嘅鲜甜味道。🤍炸芝士🤍👉🏻外层炸得酥脆,内里嘅芝士浓郁香滑。🌟我嘅必点之一,芝士控嘅我食完之后心情都好咗唔少。🤍炸流心蛋🤍👉🏻外层酥脆,内里蛋黄流心,轻轻咬开嘅时候,金黄色嘅蛋黄流出嚟,味道香浓,口感丰富!一个人喺 Jan Jan 串扬专门店度享受呢顿晚餐,真系令我嘅心情平静咗好多🥹呢度嘅美食真系有疗愈人心嘅魔力!无论你系心情唔好定系要放松都可以嚟呢度试下佢哋嘅串烧小食😍❤️
🤍明太子烧蚝+清酒烧蚝🤍
👉🏻清酒烧蚝则带有淡淡嘅清酒香气配蚝肉鲜嫩多汁
两款烧蚝都令我嘅心情即刻好转。
🤍烧菠萝🤍
🤍炸天使虾🤍
🤍炸芝士🤍
👉🏻外层炸得酥脆,内里嘅芝士浓郁香滑。
🌟我嘅必点之一,芝士控嘅我食完之后心情都好咗唔少。
🤍炸流心蛋🤍