平时好钟意去d主题餐厅,今次就去左旧年十二月先登陆香港嘅 #海贼王餐厅,餐厅环境以#烈阳号 设计为题🚢,仲有好多个1:1角色figures可以打卡呢,令我谂返起之前系东京铁塔🗼见到嘅海贼王figures,好怀念呀☺️meun好精致,每款都有图看~🌟三刀流串烧$278用卓洛的三把刀串着,鸡、猪、牛各一串,卖相好吸晴,感觉食完真的可以用来做武器😂😂但价钱就偏贵了点点,要成$278,不过用来打卡都几得意,而且当中的串烧味道不错,尤其系带子同鸡肉串,好香口好食呢!🌟索柏强化蟹肉可乐饼$58可乐饼外层炸得金黄又香脆内里就好似薯蓉咁,几creamy,但蟹肉味就唔太出啦😂🙈🌟路飞BBQ鸡翼$58鸡翼用左鸡锤部份,不过我还是喜欢鸡中翼多些😂,用上BBQ酱煮,几惹味~🌟蒜香大蚬忌廉意粉$118蚬肉意粉是我平时都好钟意食,虽然成日食又比较普通,但见到还是会叫的,蚬肉的份量都几多👍🏻,但意粉略嫌有点干🙈,不过整体味道不错呢~🌟索柏帽子蛋糕$68蛋糕做成索柏帽子嘅造型,粉红色💕,很可爱的,蛋糕其实是红桑子及士多啤梨味mousse,内里有红桑子酱,味道偏酸,不过不失,外貌取胜😂

meun好精致,每款都有图看~

🌟三刀流串烧$278

🌟索柏强化蟹肉可乐饼$58
可乐饼外层炸得金黄又香脆

内里就好似薯蓉咁,几creamy,但蟹肉味就唔太出啦😂🙈

🌟路飞BBQ鸡翼$58

🌟蒜香大蚬忌廉意粉$118