2020-11-08
旺角讲到Cafe嘅始祖,一定非登打士街莫属🤣😂。你总有过一段回忆,喺一班朋友想揾个地方食嘢,倾吓偈,玩boardgames 。之后就好自然揾登打士街楼上cafe,仲有就系楼下会好热闹啦,仲会有人宣传嘅,提你去几多楼食😚🥳🤩青春嘅回忆今日星期日,喺旺角就嚟Cafe天堂都食啦☺️好宽躺,几舒适嘅环境㖞🥰以浅蓝色同白色做主调🤍💙,小清新嘅cafe 。我哋叫咗set for two , $318,好抵推介👍🏼小食一款: 蜜糖芥末鸡翼主食两款: 日式咖喱猪扒饭黑椒天妇箩螺丝粉甜品:New York cheesecake Tiramisu cake 饮品,加$10杯,转特饮😆芝士奶盖桂花乌龙茶十二月(朱古力🍫棉花糖macaron) 小食蜜糖芥末鸡翼,焗得热辣辣上,脆边,甜度适中,蜜糖味道同芥末各一半,都几好食😋而且好入味👏🏼,有6只😊日式咖喱猪扒饭,外貌味道一样吸引。猪扒好大好大块呀,超值套餐。猪扒比较厚切,炸到金黄色的香脆可口,肉质有层次嘅,未去到千层猪扒咁夸张,但起码都可以叫做有几十猪扒嘅层次🤣👏🏼出色嘅,份量够多,建议share 。咖哩汁系”杰”身嘅,𩠌饭食好夹,个人认为呢好食过Coco咖哩好
今日星期日,喺旺角就嚟Cafe天堂都食啦☺️
我哋叫咗set for two , $318,好抵推介👍🏼
New York cheesecake
Tiramisu cake
饮品,加$10杯,转特饮😆
芝士奶盖桂花乌龙茶
十二月(朱古力🍫棉花糖macaron)
日式咖喱猪扒饭,外貌味道一样吸引。猪扒好大好大块呀,超值套餐。猪扒比较厚切,炸到金黄色的香脆可口,肉质有层次嘅,未去到千层猪扒咁夸张,但起码都可以叫做有几十猪扒嘅层次🤣👏🏼出色嘅,份量够多,建议share 。咖哩汁系”杰”身嘅,𩠌饭食好夹,个人认为呢好食过Coco咖哩好多🥳
黑椒天妇箩螺丝粉🍤🍤 ,呢个炸虾好好食,够脆够热,又唔系油腻,又唔系太干,炸得岩岩好😚👍🏼个螺丝粉呢,因为系黑椒味,食到有少小🌶️辣,味道比较普通,整体而言,中上评级😉
饮品,有意外惊喜,我本身系一个茶痴,几时都咁钟意饮茶🤩特别系芝士茶,所以讲到呢方面,我可以话系专家😆🤣
芝士奶盖桂花乌龙茶,有75分,over 100,如果以楼上Cafe来讲,杯芝士奶盖算好唔错啦🥰🥰佢嘅芝士唔太浓,反而有淡淡地嘅芝士味,而佢呢重芝士味有啲似食紧cheese cake嘅味道☺️好夹桂花乌龙茶,唔太甜,好饮,仲有佢芝士同茶嘅比例,芝士唔算多,薄薄地一层喺茶面,真心觉得值得加$10转特饮呀👍🏼
十二月(朱古力🍫棉花糖macaron)
另一杯,中上,外貌吸引味道正常,都唔会太甜嘅朱古力,反而用嚟装饰嘅马卡龙同棉花糖,配淡淡朱古力🍫系唔错嘅组合。味道就一般,合格嘅饮品。
甜品:
New York cheesecake 😋😋😋👍🏼推介呀
啖啖都有好香嘅芝士,唔太甜,冻饼好食。
Tiramisu cake 正常嘅,我哋觉得比较甜,同埋太过软身。中规中矩,不过不失😚。