2021-06-28 432 浏览
黄到发光嘅光荣冰室喺正我公司隔离,放lunch梗系要去支持下经济圈。佢呢度装修得好企理好光猛,手写嘅每日Menu好有人情味。做野太辛苦太大压力,决定叫个开心餐安慰下自己。其实佢个开心餐就系葱油鸡扒饭加三只太阳蛋。打孖都唔够,仲要系三只,真系听到都大快人心。佢个鸡扒系炸过黎,炸到脆卜卜,入面啲鸡油仲保住哂,捞哂啲豉油一齐食好香。仲要另外再有葱油俾,油都系三款,加埋一齐点会唔好食。佢嘅太阳蛋只只都系流心,笃穿佢个蛋黄之后啲蛋浆流哂出黎个下真系好治愈,食蛋一定系要食半熟嘅!呢度嘅分量真系好多,饭底又多,蛋又多人两只,鸡扒又大块,系覆盖哂成个碟。我食到一半都放弃左,谂住打包走啦,点知一装完嘅分量居然同平时出面茶餐厅嘅外卖份量差唔多,我见到都呆左。用$55喺尖沙咀地区食到呢个分量加呢个质素,买一餐送一餐嘅感觉,抵到烂。

开心餐
2021-01-02