📍中环 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝Restaurant Week‼️发掘到性价比高的高级Steakhouse🐮🔥环境一流 适合庆祝!🥳❞2024第一转Restaurant Week黎啦😍做到3月24号🔥🥳每次最期待系可以用更抵既价钱食到唔同心水餐厅既RW特别Menu✨今次餐厅line up选择多 over 280间! 最平既Menu $148都有🤩大家又有冇心水呢🙋🏻‍♀️快d去RW网站book啦💓以前既我会趁呢个时段book 3-4间(好癫…) 最近都比较忙🥹就拣住一间先! 系最近朋友推介过我既扒房New York Cut☺️🐮GREAT NEWS!! Hong Kong Restaurant Week Spring 2024 has just started😍From now until 24 Mar, you may enjoy exclusive RW menu at a special price for over 280 selected restaurants, with menus from $148✨🍴𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐮 $498 pp. (4/5
📍中环 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕

🍴𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐮 $498 pp. (4/5)

Lobster  Soup

-𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿-
▪️𝘉𝘰𝘴𝘵𝘰𝘯 𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘚𝘰𝘶𝘱
▪️𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘊𝘳𝘦𝘱𝘦 +$78

我同男友都觉得个蟹肉crepe几值得一试😚crepe皮包住满满的蟹肉 好香浓蟹味🦀🤤龙虾汤都好rich 当中有龙虾肉粒🦞如果再爽口d就好~

France  Ribeye
Australian Wagyu  M7  Flap  Meat

-𝗠𝗮𝗶𝗻-
▪️𝘈𝘶𝘴𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘞𝘢𝘨𝘺𝘶 𝘔7 𝘍𝘭𝘢𝘱 𝘔𝘦𝘢𝘵 +$88
▪️𝘍𝘳𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘙𝘪𝘣𝘦𝘺𝘦 +$128
一定要食牛扒啦! 除咗呢两款要加钱 仲有款USDA Sirloin唔洗加钱既✨店员推荐medium rare🔥肉质粉嫩 牛排好重炭烧香! 澳洲和牛Flap Meat薄身d 软腍重牛香 配黑椒汁🥳至于Ribeye好厚身 肉质更软腍 牛既油脂香重 配Bearnaise蛋香牛油酱🥰配菜既薯蓉同蔬菜都好好食😋

-𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁-
▪️𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶
店员会从一大盘tiramisu不出黎😍份量比相像中细 形状唔算太美观🤣不过味道不错既 系重啡味偏轻身既tiramisu😗

💬🎁参加“食饭同时做foodie”活动 — 食完饭系Dining City自己既booking记录页写评论 再upload照片以赚取积分 就有机会赢取免费套餐2位🥰You may stand a chance of winning a free meal for 2 just by collecting points from simply writing a review with photos uploaded after your meal!🥰

#hkrw #hongkongrestaurantweek #香港餐厅周 #diningcityhk

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍New York Cut
中环皇后大道中80号H Queen’s 2楼

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中环

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_steakhouse
Lobster  Soup
Tiramisu
  • Australian  Wagyu  M7  Flap  Meat