2018-06-01 94 浏览
有朋友最近搬到大坑这区,梗系要拜访一下,大坑这区给人感觉休闲舒适,区内嘅横街小巷都有好多特色小店和餐厅,感觉似西贡,但比起西贡方便好多,这边近天后地铁站静中带旺。穿梭横街小巷去发掘下有什么好嘢食,看见这间外表给人好natural舒适的餐厅,餐厅叫 "The Socialhouse" 朋友话就入去soical 下先。餐厅招呼都唔错,悉心介绍厨师推介,他推介了芒果柚子沙律地中海式香辣鱿鱼,白啤煮蚬,西班牙烧乳猪,虎虾天使面,甜品柠檬挞和苹果拿破仑。餐牌上都有很多酒精类饮品,可惜我哋唔饮酒,所以叫了Non alcoholic, Rose lychee cooler,调校出来的颜色吸引味道清新大家都好满足这里的食物质素和味道,朋友发掘到好嘢就多个落脚点享受美食啦

餐厅招呼都唔错,悉心介绍厨师推介,他推介了芒果柚子沙律

柚子芒果沙律

西班牙烧乳猪,

西班牙烧乳猪

虎虾天使面,

虎虾天使面

甜品柠檬挞和苹果拿破仑。

柠檬挞和苹果拿破仑

柚子芒果沙律