2024-09-21 2517 浏览
今日同朋友庆祝生日,喺元朗区发掘咗间高质西餐厅,一齐食返餐好餐厅环境好舒适,装修风格优雅复古,餐枱沙发都好阔落,感觉悠闲舒适点咗个晚市二人套餐,前菜主菜甜品都有齐,几抵食。酸种面包篮。南瓜忌廉汤面包有两款,一款系软身,一款系脆口,仲暖暖哋,新鲜美味。南瓜汤味道就比较淡。胡麻核桃烟肉罗马生菜沙律罗马生菜新鲜爽嫩,配埋胡麻酱同埋核桃烟肉,整个味道口感都好丰富。自家腌制刁草挪威三文鱼大片新鲜嘅三文鱼生,自家制调味,味道唔会太抢,有清新嘅感觉。烧纽西兰PS顶级牛肉眼扒 三色胡椒汁 配薯菜牛扒size都大块,点咗五成熟,成数啱啱好,外表煎得好香,内里保持鲜嫩juicy ,非常出色另外薯仔煎得好香,而且充满超级重嘅牛油香红酒汁炖牛面肉跟薯蓉牛面肉炖得好腍身同入味,甘笋同样煮得够腍,下面系一层厚厚嘅薯蓉。意大利奶冻奶冻好大杯,配上酸酸甜甜嘅草莓酱🍓同蓝莓🫐,唔会太甜漏佛手柑铁观音柠檬茶清新香甜,so refreshing

点咗个晚市二人套餐,前菜主菜甜品都有齐,几抵食。

酸种面包篮。南瓜忌廉汤

胡麻核桃烟肉罗马生菜沙律

自家腌制刁草挪威三文鱼

烧纽西兰PS顶级牛肉眼扒 三色胡椒汁 配薯菜
另外薯仔煎得好香,而且充满超级重嘅牛油香

红酒汁炖牛面肉跟薯蓉

意大利奶冻
奶冻好大杯,配上酸酸甜甜嘅草莓酱🍓同蓝莓🫐,唔会太甜漏

佛手柑铁观音柠檬茶
清新香甜,so refreshing

2024-09-19