2023-12-20
将军澳有好多好嘢食,最近就发现呢间好正嘅拉面店🐷拉面店叫做麺匠八,非常有日本特色!今次我哋就分别叫咗两碗拉面同两支饮品:☑️豚骨叉烧拉面☑️蕃茄肥牛拉面☑️冻柠茶☑️仙草鲜奶嚟到呢间拉面店,最吸引我嘅就系佢哋嘅豚骨汤底叉烧拉面🍜,一入口,浓郁嘅豚骨汤味立即充满整个口腔,香浓得嚟又唔会太腻😌,真系令人一试难忘。叉烧肉质一流,火侯掌握得刚刚好,啖啖肉嫩滑得来仲带有肉汁,而且焦香嘅味道令人回味无穷🤤。拉面嘅面条亦都做得好出色,弹牙嘅口感同汤底完美融合。仲有,佢哋喺汤底上面加咗啲葱花同辣油,增加咗一份清新感和微微嘅刺激感🌶️,真系添色唔少!一碗汤底香浓、叉烧过瘾又唔腻嘅拉面,绝对值得赞赏👏!下次来一定仲要再食,推荐俾所有喜欢拉面嘅朋友,千祈唔好错过呢个美食啊😄!。蕃茄肥牛拉面嘅汤底就会酸酸地,比较清新,肥牛牛肉味都好香呀。另外,两碗都配咗糖心蛋,真系会流心,时间掌握得非常之好,拉面份量都够多。饮品方面都有好多选择,叫咗一杯仙草奶茶同埋冻柠茶,大大杯啱晒我哋慢慢饮。仙草奶茶嘅仙草做得好好,因为佢啲仙草好滑溜,仲要多到成半杯都系!真系劲满足!冻柠茶嘅茶味同埋柠檬味都配合得好好。
今次我哋就分别叫咗两碗拉面同两支饮品:
☑️豚骨叉烧拉面
☑️蕃茄肥牛拉面
☑️冻柠茶
☑️仙草鲜奶 嚟到呢间拉面店,最吸引我嘅就系佢哋嘅豚骨汤底叉烧拉面🍜,一入口,浓郁嘅豚骨汤味立即充满整个口腔,香浓得嚟又唔会太腻😌,真系令人一试难忘。叉烧肉质一流,火侯掌握得刚刚好,啖啖肉嫩滑得来仲带有肉汁,而且焦香嘅味道令人回味无穷🤤。拉面嘅面条亦都做得好出色,弹牙嘅口感同汤底完美融合。仲有,佢哋喺汤底上面加咗啲葱花同辣油,增加咗一份清新感和微微嘅刺激感🌶️,真系添色唔少!一碗汤底香浓、叉烧过瘾又唔腻嘅拉面,绝对值得赞赏👏!下次来一定仲要再食,推荐俾所有喜欢拉面嘅朋友,千祈唔好错过呢个美食啊😄!。蕃茄肥牛拉面嘅汤底就会酸酸地,比较清新,肥牛牛肉味都好香呀。另外,两碗都配咗糖心蛋,真系会流心,时间掌握得非常之好,拉面份量都够多。