2016-11-05
天气终于凉喇!!唔系唔打边炉呀嘛!去左新地方 何文田发掘下美食!!入到去叫竹蔗茅根润一润先!天然甜,好清润!!叫左招牌花胶麻辣鸡煲-叫左小辣,但都有几辣下!不过就好惹味鸡煲足料,都有10几件鸡,鸡嫩入味花胶就比较小~之后点菜,叫左好多野食!!手打三宝丸-三款丸每堤4粒,一人一粒岩岩好!!弹牙爽口!炸鱼皮-大推!!!第一次食即炸,又薄又脆,好似食薯片咁!!一定要叫!!炸紫菜响铃-加左紫菜好特别!!炸得松脆,浸一下麻辣鸡煲更好吃!又系必叫之选!珊瑚蚌拼桂花蚌-好新鲜!!系非常爽脆~加上佢份量唔算不多又唔贵,好岩我呢D 想试下但又想小份量GE人!黑豚肉-口感好好,唔系梅身个D~安格斯肥牛-不得了!肥瘦比例适中~好好食!手打芝心蟹子鲜墨鱼-唔算好特别,似一般芝士丸鱼皮饺-呢个一般!好细粒,馅好小!皇帝菜-食番D 菜BALANCE 一下,好新鲜!总括呢间都非常抵食,一人都系2百几蚊就揽住个肚走!食GE 野有海鲜又靓肥牛,真心好得!
入到去叫竹蔗茅根润一润先!天然甜,好清润!!
之后点菜,叫左好多野食!!
手打三宝丸-三款丸每堤4粒,一人一粒岩岩好!!弹牙爽口!
黑豚肉-口感好好,唔系梅身个D~
安格斯肥牛-不得了!肥瘦比例适中~好好食!
手打芝心蟹子鲜墨鱼-唔算好特别,似一般芝士丸
鱼皮饺-呢个一般!好细粒,馅好小!
皇帝菜-食番D 菜BALANCE 一下,好新鲜!