2018-01-16 602 浏览
今日喺尖沙咀,终于亲眼见到最近喺网上素食群组好Hit嘅素食美食车!果然好型!同一贯见到嘅素食Cafe文青形象好唔同,美食车反传统用黑色做主色,再加上龙凤火焰等Graphic,令架车有种火辣辣嘅街头风味。我买左主打招牌菜「擦餐包」,同红白蓝莎利谭宝。擦餐包售价$28,就禁睇个包细细,估唔到里面都几多馅料。包属软身,里面有素叉烧、素鱼皮、生菜、罗勒等,口感有层次,味道适中唔太咸唔太甜,街头小食$28黎讲我觉得唔错,有饱肚嘅感觉。红白蓝$26,颜色鲜艳嘅渐层饮品,好适合打卡影相。我之前未饮过莎利谭宝,真系觉得有惊喜。本身以为杯饮品会甜耶耶,成杯糖水禁嘅,估唔到味道几开胃醒神,行街时饮啱哂。我有Follow擦餐饱Facebook,知道佢地有雇用残疾人士,真系非常有心,而且佢地仲系唯一一架卖素食嘅美食车,禁有爱心,真系要赞一赞依架外表邪恶、内里温柔嘅美食车。
今日喺尖沙咀,终于亲眼见到最近喺网上素食群组好Hit
嘅素食美食车

我买左主打招牌菜「擦餐包」,同红白蓝莎利谭宝。

红白蓝$26,颜色鲜艳嘅渐层饮品,好适合打卡影相

外卖自取