2024-03-25 506 浏览
南华阁中菜厅,次次都俾多啲好嘢俾我食,今次帮我打电话去预早订咗三个菜式,这三个菜式,都系平时去饮茶的时候,个经理介绍俾我哋,不过佢话必须要预早订,因为冇得即时叫,餐厅经理话为咗保持食物材料新鲜,所以必须预早打电话来餐厅订位的时候,预留食物,餐厅经理哥哥介绍,《花雕蛋白海蟹蒸花甲》,圣子和花甲的海鲜味道在蒸蛋白的时候,已经全部流入蛋白来,实在太鲜味,跟住再嚟一个《白灼银牙游水新鲜墨鱼》🦑🦑🦑,实在太好食,最后留咗一条海鱼,经理哥哥帮我留咗一条名叫《牛屎𫚭》,厨房大厨搽咗少许海盐清蒸,豉油另上,🐟🐟🐟,实在太鲜甜,原来蒸鱼,用这个做法,可以完全食到这条鱼的鲜味,我又可以介绍佢啲朋友啦
清蒸海牛屎𫚭鱼
白灼银芽新鲜墨鱼