2024-03-28 722 浏览
真心讲餐厅性价比系高既,一碗粉连野饮四十几五十蚊,但系我都唔知戈位白面红唇阿姐系老板娘定伙记真系恶过狗。 我叫左碗猪扒汤河等左差唔多半个钟都未有,我都明系忙既,好声好气问佢”唔该,可唔可以帮我追追个猪扒汤河”,佢听完冇反应一个眼神都冇比我,甘我紧系以为佢听唔到啦,我之后再同另一个伙记讲,戈个伙记帮我问,然后佢就话大叫”唔好追啦!”我话”对面戈两个客人迟过我坐低迟过我点都有啦,我等左成半个钟喇”,佢话因为人地系鸡翼,我已经想问佢即系鸡翼你识整定猪扒唔识?大家都系炸有咩分别?再之后碗粉到左佢拎比我同我讲”下次赶时间既唔好叫猪扒啦,猪扒系要等架”我真系一肚气,你menu有冇写猪扒要等甘耐呀,我驳左一句”我点知你个猪扒要等成半个钟先得架”最搞笑系我都忍左冇同佢再嘈,佢仲不停大大声依依吟吟话我好追佢,之后有个男既追佢猪扒捞檬佢竟然冇闹个男既仲帮佢追厨房。系唔系甘性别歧视?我真心自问真系有礼貌甘同佢讲系佢无啦啦闹人,事后我埋单另一个伙记都有同我讲唔好意思,但我真心唔明我做咩要比你闹呢?我系黎比钱食嘢,又唔系要求过分,真系比钱买左个难受