朋友话食左间边炉好正要带我去。位置小隔涉,早排系楼下间西餐食过饭,都无留意到隔离大厦有火锅店。一入去餐厅,格局好唔似餐厅,似私窦😂。餐厅系散叫火锅,价钱中上。汤底叫左胡椒猪肚汤,仲有啲佢地自己煲嘅汤底,但叫完先知原来可以双拼!蚀左🥲🥢胡椒猪肚汤底($138)个锅一上台,我就哇左出声,劲大个煲😂😂😂你地去到自己feel,个汤底有唔少底料,蕃茄、唐芹、酸菜、猪肚、粉肠,食到尾仲有,又唔系Hea你是但比,食落新鲜,粉肠都干净。汤底带胡椒既辣,唔会淡茂茂。🥢手切雪牛小排(大)($338)又系劲大碟😂开始感受到佢地份量之多。雪花睇落靓,食落仲正,每块有返咁上下厚,食落好有满足感,啲油花越嚼越出,好正!本身想叫本地手切牛,店员话今日啲牛唔靓所以无返货,下次要食本地手切牛!呢个牛都必点!但两个人可能叫细好啲,可以试其他肉,油花会令食到后尾超饱。自家制韮菜饺($68)有6只胀卜卜嘅饺。首先佢地包得好靓,自己都有包开饺子,好明白9菜超易出水,会令饺子皮湿同烂,但呢到既饺子放耐左都好干身,唔会出水,唔会d皮痴埋晒。上菜时店员有讲系岩岩包。食落好饱满,皮薄烟un,9菜新鲜爽脆,好好食!超值呢个价。🥢白鳝片(

🥢胡椒猪肚汤底($138)

🥢手切雪牛小排(大)($338)

自家制韮菜饺($68)

🥢白鳝片($108)
数过有7大片鳝,街市都卖紧百几斤,呢到100出头有咁多片😧同任食个种薄薄鳝超唔同!厚肉爽弹有鳝味,好鬼正!呢个真系要食!🥺🥺🥺

🥢唐生菜($38)
Errrr就系唐生菜😂

🥢酱料
店员会拎有一大兜配料任你加。最特别系左上个辣酱,店员话自己炒,食落唔太辣,带豆豉味。

连埋2支野饮埋单800左右。料足、新鲜、有心机!好明点解朋友要带我食,下次都想带屋企人去食。唯一唔好系上菜有啲慢,每碟都隔左啲时间,可能厨房唔够人?又样样都即整,鳝都话系岩岩㓥😂😂😂好食我就愿意等

Btw当日有人包场,见住店员捧住一碟碟海鲜行过,又避风塘炒蟹、金银蒜蒸圣子,r水吹时问左店员,话有做包场,只要预先讲想食咩就整到。又有讲d厨师黎自以前灯笼街一间好出名而家执左既餐厅(无细听😂😂😂)

总结好食!以为唔够食要加点,点知食到劲饱!推荐🤤