2024-03-15 112 浏览
难得放日假,仲要冇嘢搞,可以真正休息,当然揾个远离繁嚣既地方放松下。心目中 check list 一直有佢,不过地点唔太就脚,所以迟迟都未去到。原来都几方便,大埔墟站好易揾到专车站牌,预岩时间直接上车就到餐厅门口。落车望下周围环境,确系令人心旷神怡。餐厅里里外外都充满休闲感觉。对住白鹭湖,舒服到大概可以喺呢度瞓着。炸比目鱼柳汉堡,他他酱,薯条 $168Cuppacinno炸比目鱼柳汉堡一开二之后仍然大大个,食起上嚟冇咁狼狈。鱼柳厚,酱汁多,包够脆,仲有脆薯条伴住,加杯Cuppacinno,望住窗外湖景,慢活一下,用”写意悠闲”嚟形容绝对唔过份。黑松露忌廉阔条面,鸡枞菌,牛肝菌,羊肚菌 $238浓厚黑松露香味,阔条面挂满汁,加入鸡枞菌,牛肝菌,羊肚菌味道更丰富。餐汤餐汤都唔hea,浓得嚟又唔抢喉。食饱可以餐厅附近行个圈消化下,影相打下咭。好彩既话仲会见到马骝。

落车望下周围环境,确系令人心旷神怡。

炸比目鱼柳汉堡,他他酱,薯条 $168
Cuppacinno

黑松露忌廉阔条面,鸡枞菌,牛肝菌,羊肚菌 $238

餐汤
餐汤都唔hea,浓得嚟又唔抢喉。

食饱可以餐厅附近行个圈消化下,影相打下咭。

好彩既话仲会见到马骝。
2024-03-09
午餐