2024-05-10
早两日行PopCorn,肚仔饿揾餐厅,见到翡翠拉面小笼包做紧一款养颜养生菜式,听到养颜2个字就已经心动要试呢款养颜养生菜式其实系以食疗进补,佢地利用珍贵嘅食材研制出养生食谱,并且达致养颜功效。食材有人参、黑蒜、淮山等。滋补之余亦有助调理体质,增强身体抵抗力。🌟人参鸡汤小笼包 参味好出而且份量都好足,一碗有手指公咁大支既人参,小笼包皮未系最薄,但馅料汤汁都做到足,正!🌟人参鸡汤拉面 面质相当爽弹,汤头鸡味非常浓郁,亦有阵阵参味,炸蒜丝捞埋落个面相当惹味 😋😋🌟黑蒜淮山煨牛尾 黑蒜非常之多,味道酸酸甜甜,口感亦软嫩,感觉好似食紧梅子一样;牛尾好大旧,煨得相当软腍入味;淮山切到好似韩国年糕咁,有趣抢眼亦很有口感,哈🌟淮山芦笋炒鱼片 淮山和芦笋相当爽脆,相比煨牛尾,炒鱼片既准山更爽脆,鱼片相当厚身肉质都实净。啖啖肉!🌟镇江肴肉 酸酸甜甜相当开胃🌟芒果🥭爱玉特饮唔会好甜,仲有爱玉喺底,口感丰富,必饮!🌟青柠🍋🟩话梅梳打口味清新相当解腻今餐除了食疗外,还会送出一套@JaneClare 草本护肤中药(汉方) 美容护肤品,真系又食又拎呀🩷 就嚟母亲节,你哋都带屋母亲一齐去又食又拎啦!
🌟人参鸡汤小笼包
🌟人参鸡汤拉面
🌟黑蒜淮山煨牛尾
🌟淮山芦笋炒鱼片
🌟镇江肴肉
酸酸甜甜相当开胃
🌟芒果🥭爱玉特饮
唔会好甜,仲有爱玉喺底,口感丰富,必饮!
🌟青柠🍋🟩话梅梳打
口味清新相当解腻
今餐除了食疗外,还会送出一套@JaneClare 草本护肤中药(汉方) 美容护肤品,真系又食又拎呀🩷 就嚟母亲节,你哋都带屋母亲一齐去又食又拎啦!我冇介绍错㗎😉
最后,容许我赞扬一下Popcorn这间店的员工服务态度,佢哋呢度嘅员工全部都好Nice 好service,我提出的要求佢地都无黑面,10年难得一遇既优质服务态度。
环境:采光100%,环境干净,座位舒服
服务态度: 100%优质