2018-11-07
又食越南野,仲要系一星期食咗两次,都仲系食唔厌😗香茅猪扒饭 加蛋香茅味几香得黎又唔会太抢味,即使系平时嫌香茅味会太浓既朋友都可以try try 不过猪扒有点干身,可能会有少少韧,好彩都斩得细细件,唔需要夹硬齿都食到~如果嫌一𩠌饭太单调,可以咁加只蛋,仲要咁啱系我地最爱既太阳蛋,只蛋煎得啱啱好,唔会过熟,蛋黄仲系半流心,可以捞埋落饭度,加分!烧猪颈内捞檬个檬粉就同平时食开既冇咩分别,冇咩特别既地方。至于个猪颈肉系烧既效果,反而似干炒,不过佢切得比较幼身,相对平时出街食到既较细件,但又冇平时食到既咁薄身,打返个和~算系不过不失啦另外我地都叫左两款小食开心share炸春卷 + 炸虾饼先讲个炸春卷,都炸得几干身,唔会话食到好油淋淋既感觉,炸得唔错!可惜略嫌馅料少咗啲,同埋入面既馅唔多够味,重口味朋友就可能唔多啱喇~炸虾饼就真系值得一赞,头先都讲过佢地既炸物做得唔错,所以个虾饼完全冇油腻感,而且食得出入面既虾馅系自家打的,超弹牙!仲要唔止得虾蓉,直头见到有几只小虾肉系入面,呢个价钱黎讲好抵食,绝对可以一试~牛油果奶昔牛油果奶昔唔算系极香浓牛油果味,所以唔食牛油果既朋友都唔会抗拒,而且夏天饮就最啱
香茅猪扒饭 加蛋
烧猪颈内捞檬
另外我地都叫左两款小食开心share
炸春卷 + 炸虾饼
牛油果奶昔
牛油果奶昔唔算系极香浓牛油果味,所以唔食牛油果既朋友都唔会抗拒,而且夏天饮就最啱 消暑得黎又唔腻,但喜爱牛油果既朋友就可能觉得唔多够喉~~
越式咖啡沙冰
秉承越南咖啡既口味,都系偏淡,唔属太浓厚咖啡味既饮品。少甜、透心凉之选,完全适合我呢啲又想饮下咖啡,又怕咖啡阵苦涩味既朋友。
虽然呢间系以food court自助形式,但我又几钟意,拎完碗粉就坐埋一边吹水开餐🥳