2009-12-06 214 浏览
喺元朗返咗工一段好短既时间; 未入去之前; 住喺元朗既旧一堆旧同学就早预告我知; 元朗大把禾杆冚珍珠既好嘢食! 又平又抵!又真系唔讲唔知; 咁坚~就呢间食口福茶餐厅; 我冇认真亲身拜会过; 次次都系打个电话叫外卖;做外卖;要求简单: 快; 准; 好味由于我都系元朗广场返工;路程近~ 送到嚟; 热辣辣;香喷喷~~~~~~~不在话下不过只要你一肚饿; 一个电话打去; 唔到十五分钟内必定送到; 绝对饿唔死; 等唔死人接电话既阿姐话头醒尾冇话听漏落错单(每次叫都要走芫茜又多荵少芽菜), 有效率; 做到嘢送外卖既哥哥仔都好有礼貌; 我铺头细细; 见到我做紧生意; 都先系门口等一等; 等到我得闲理佢;佢先入黎收钱走人! 就算次次送外卖既都唔同人; 但个个都有咁既教养; 证明训练有数.上面都系题外话,加分位个酸辣米线冇得 弹!!!味香~汤浓~酸辣适中! 辣得刺激;又不会留系口辣太久;汤底味道酸度啱啱好; 抢唔到材枓味道; 配菜料足; 我试过肥牛; 牛丸; 炸鸡亦; 手撕鸡; 样样都好味; 唯一唔好既系主菜份量好少! 好似牛丸得二粒; 开二俾你; 好似有4口; 不过牛丸大粒极有限啦!不过值得嘉许 系佢

又真系唔讲唔知; 咁坚~

做外卖;要求简单: 快; 准; 好味

上面都系题外话,加分位

个酸辣米线冇得 弹!!!

我试过肥牛; 牛丸; 炸鸡亦; 手撕鸡; 样样都好味;
不过值得嘉许 系佢如果系炸既𩠌; 会另外分开上俾你; 咁就唔怕佢冧晒又发涨晒

最主要; 一般打工仔; 日日咁食个lunch; 价钱非留意不可
包埋杯饮品(提一提: 热奶茶都冲得好好饮)***
计埋外卖加一

都系$21.
呢d未叫做抵食夹大件啰!

大家不防去试试!
就算我宜家冇再系元朗返工; 有时放假都专程入元朗探访下佢! (当然唔系坐系公园叫外卖啦)

食咗一次; 就会有挂念佢既感觉~
证明佢几好食!!!!!!!!