2023-10-07 329 浏览
我去咗公和豆品厂呢个老字号!真系由BB仔就开始食,食咗几十年!第一次写食评!今日下午茶时间过去,唔系好肚饿,所以只系叫咗杯冻豆浆同埋炸鱼腐!冻豆浆好好味,唔使多讲,炸鱼腐真系我每次嚟都会叫,有时食三并都会留到鱼腐最后食,因为入面有香浓嘅豆味,同埋炸得香脆,真系令人回味无穷。公和豆品厂嘅冻豆浆真系一绝,浓郁豆香,冰冻得刚刚好,一口一口饮落去,清爽又滋味十足。而炸鱼腐就更加令我惊艳,外层炸得金黄酥脆,一咬入口,豆腐内里鲜嫩,带有豆香和鱼的鲜味,绝对是我口中的经典美食之一。公和豆品厂作为一个老字号,他们的食物质素从未让我失望。每次嚟到呢度,就好似回到了童年的味道,让我感受到浓浓的家的温暖。无论系冻豆浆定系炸鱼腐,他们都保持著一贯的优质水准。今日睇openrice 先发现原来佢已经有好多好多间分店执咗笠,好希望呢一间可以一直维持下去!要撑住呀!