2017-06-07
百乐中心位于铜锣湾时代广场后的一条细细街道-耀华街,虽然街细,但食店都唔少,而且每逢晚上人流都多到水泄不通,净系等电梯排都等你半个钟,百乐中心出名在少少既大厦,食店林立, 仲要好多水准都唔错,今日我同朋友仔就随便点了一间餐厅共进晚餐。呢间餐厅感觉别致,好适合同一班好姊妹上泥把酒高歌。晚餐价格实惠。晚餐餐牌有前菜/餐汤, 主菜, 饮品+$28 甜品价格由$140到到$280左右。我点左呢一个日式樱花虾胡麻酱沙津份量够多芝麻汁亦都好足够,蔬菜清新。纽西兰肉眼配法国鸭肝厨房控制火喉控制得不错外面煎到炭烧既感觉内里保留到肉汁, 肉质红润,牛肉味香浓,鹅肝同样做得外脆内软,下面薯菜份量十足。一个女仔未必食得晒,好适合同朋友大家share个主菜。+$28 的甜品千层蛋糕咁耐以来都未食过lady M嘅我,为咗解一解我嘅千层蛋糕的渴,点了呢个都几出色嘅千层蛋糕,忌廉奶味香浓而且细滑。分量同样够大。伯乐中心大概已经成为铜锣湾其中一个食店聚集嘅商业中心,泥过呢到食𠮶几间餐厅都好不错。各有风格。而呢一间环境舒适价格合理,服务亦都相当不错啊!
位于铜锣湾时代广场后的一条细细街道-耀华街,
虽然街细,但食店都唔少,
今日我同朋友仔就随便点了一间餐厅共进晚餐。
晚餐餐牌
有前菜/餐汤, 主菜, 饮品
+$28 甜品价格由$140到到$280左右。
我点左呢一个日式樱花虾胡麻酱沙津
份量够多芝麻汁亦都好足够,蔬菜清新。
纽西兰肉眼配法国鸭肝
厨房控制火喉控制得不错