2017-10-28
同咗个当间餐厅系预用饭堂的朋友黎进餐,。估吾到中午时间,出边都甘塞车,好彩赶得切最后一分钟前到达。简咗老店黎食,今日点都要试一试。好多人呀Lunch set 系一个自选寿司🍣餐,可以自由简menu上的8种寿司,同埋一款卷物。一个简单又吾会太饱的炖蛋,蒸得几细滑成个set之中,我主动试咗个银雪鱼,煎得吾错,香香甜甜,好滑的口感。是日店员推介,好大个带子俾紫菜夹住咗,依个一定要即上即食,甘先试到佢的鲜味,同埋真系食得出带子好新鲜,鲜甜个种。有我最钟意的半肥瘦吞拿鱼腩,海胆。一间间的吞拿鱼卖相几得意,口感又软绵绵,好好入口,成碟黎讲都好新鲜。开头听到冬瓜干卷以为吾好食啦,俾朋友再三强调试下之下,原来吾系想像中甘差,几特别的味道,卷物中间咬落有种卜卜脆,又吾太脆的口感,带有少甜少咸感。有只好令的碟仔装住个绿茶雪糕,成个感觉吾同哂,好睇又好食,又吾会太甜。
估吾到中午时间,出边都甘塞车,好彩赶得切最后一分钟前到达。
简咗老店黎食,今日点都要试一试。
好多人呀
一个简单又吾会太饱的炖蛋,蒸得几细滑