2021-07-29 114 浏览
结婚前住上水成日落元朗食烧卖皇后,搬左沙田之后少去好多,知道湾仔开左分店,所以之前去书展再去帮衬下啦~烧卖皇后除左招牌香菇猪肉烧卖好食之外,佢地既酱(香辣、咖哩、沙嗲)都好好食。鱼蛋、烧卖孖宝 (香辣)招牌香菇猪肉烧卖既香菇有粒粒碎菇,而且好足料,而白鱼蛋好弹牙,冇腥味,我就加左皇后香辣油,香辣油一定唔系BB辣,但系个辣真系好吸引,令你不停追食但又要饮水😂😂。炸鱼蛋、烧卖孖宝(沙嗲)另外叫多多份炸既,虽然炸左但都有香菇味,炸左既烧卖不会太干,里面仍然软,沙嗲酱唔会好辣。咖喱五宝有鱿鱼、牛柏叶、猪皮、鱼蛋、萝卜,咖哩浓同埋都有辣度,牛柏叶、猪皮吸哂咖哩汁好惹味,鱿鱼又有咬口,最正萝卜劲淋冇渣。瑞士鸡髀都好大只又入味,鸡肉唔鞋肉。皇后碗仔翅都好足料,有黑木耳、粉丝、冬菇、肉丝,不会太杰变左一patpat,又不会太稀变水状。我仲买埋皇后香辣油返屋企。

鱼蛋、烧卖孖宝 (香辣)

炸鱼蛋、烧卖孖宝(沙嗲)

瑞士鸡髀都好大只又入味,鸡肉唔鞋肉。
我仲买埋皇后香辣油返屋企。